dimecres, 6 de juliol del 2011

Barca de passatgers a l'Estany?


He de confessar que el tema de la barca de passatgers a l'Estany de Banyoles em planteja molts dilemes. D'una banda l'excés de turisme i embarcacions a l'Estany generen més pressió turística sobre l'entorn natural, són molèsties petites que s'afegeixen a la resta d'activitats que es fan a l'estany (rem, piragüisme, bany, pesca, esport, passeig, bars,...) i que en global afecten la natura, especialment foragitant la fauna. Però sense barca de passatgers, sense un mitjà perquè la gent gaudeixi del privilegi de navegar per les aigües de l'Estany i gaudir de les vistes de les seves ribes, difícilment aconseguirem convèncer a la gent que aquest espai es mereix una categoria de protecció més especial, més elevada que la que té ara.




Ara la barca que quedava, l'Anna, que a més funcionava amb bateries i era ecològica, un punt a favor, se l'han emportat a Mallorca. Paradoxalment ara si que viatjarà en un Parc Natural de les Illes Balears, privilegi del qual a l'Estany no va poder gaudir. Segons el Reglament d'Activitats de l'estany  de l'Ajuntament de Banyoles es permet una concessió per a una barca de passatgers a l'Estany, per la qual cosa ara la vacant ha quedat buida, per jubilació d'en Generet-Joan Corominas- i caldrà treure la plaça a concurs públic.

Es plantegen diverses opcions, entre altres:


Tant de bó trobéssim un inversor local amb caràcter i empenta per fer una aposta innovadora pel turisme ecològic amb una embarcació que cridi l'atenció i permeti gaudir de l'Estany sense malmetre'l, a més de conscienciar sobre la protecció del medi ambient. A més es podria combinar amb ofertes de visites guiades, amb una botiga de productes locals, amb promoció de viatges amb segway o burricleta,....o un negoci com deu mana que podria estar ubicat a l'espai abandonat del Cisne. Busco empresari innovador que necessiti idees.
Però...
Potser millor sense barca, que molesta al CNB, i així que no molesti els plans per convertir l'estany en una pista de rem i piragüisme, glups, no!! Volia dir millor per la natura si no hi ha barca, no? Tinc els meus dubtes. caldria debatre-ho a fons...però a banyoles sembla que a ningú li importa...

2 comentaris:

Sussss ha dit...

I si et poses en contacte amb la Fundació Mar de Begur? he llegit en alguna banda que van amunt i avall amb una barca que té panells solars...
http://www.fundaciomar.org

Carles Feo i Quer ha dit...

M'ho miraré