dissabte, 11 de desembre del 2010

Es constitueix SOM ENERGIA la primera cooperativa de consum d'energia renovable de Catalunya


Aquest matí he assistit a Girona l'assemblea de constitució de la cooperativa SOM ENERGIA (més info a www.somenergia.cat). L'ambient de la sala era especial i  totes les més de 150 persones socis de la cooperativa que hem assistit a la seva fundació estàvem molt engrescats per formar part del naixement oficial d'aquest projecte que ha generat moltes expectatives. L'objectiu s'ho val. Una cooperativa que neix per a fomentar l'ús de l'energia renovable, una cooperativa sense ànim de lucre que vol reunir milers de persones per invertir en renovables. Els avantatges dels socis, doncs fomentar l'ús de les renovables, la possibilitat a curt termini de poder consumir de forma particular energia amb l'etiqueta d'energia verda (procedent de fonts renovables), un fet que ara per ara no es possible a Espanya, quan és habitual a altres països d'Europa, i també el de poder invertir en la cooperativa perquè aquesta pugui tirar endavant projectes amb energies renovables, tant solar, eòlica, biogàs i biomassa.

Personalment, comparteixo completament la ideologia de fons la cooperativa, promoure un canvi de model energètic, fer producció local a petita escala, invertir en renovables com a negoci de futur, promoure ocupació a nivell local, ajudar a disminuir l'efecte del Canvi Climàtic, etc.

Però per sobre de tot, hi ha una cosa que em satisfà enormement d'aquesta cooperativa. Porto anys predicant, explicant, llegint sobre el tema, que si les renovables son el millor, que si el negoci del futur, que si la societat sostenible, etc, etc...però a l'hora de la veritat... això com es fa?? per on comencem?? i Jo que hi puc fer? Cansat de parlar i parlar, ja fa temps que em preocupa el fer, fer i fer, el fet de trobar coses real per fer, coses palpables, realistes, projectes aplicables, demostratius, és a dir parlar amb fets i no amb paraules. I aquesta cooperativa, SOM ENERGIA, m'ha ofert tot això. Ara ja podré predicar amb l'exemple, ara puc demostrar que es pot fer el que sempre dic als meus amics i coneguts, ara per fi puc fer alguna cosa del que predico, ara ja tinc una opció per a canalitzar les meves energies per canviar coses del sistema actual de funcionament de la societat. Fa temps que se que una cosa és la ideologia i l'altra la realitat, i que hi ha coses en les que crec que son inviables o impossibles, d'altres que son possibles, i algunes no només son possibles, sinó que responen a la simple lògica d'aplicar el sentit comú a les coses. Ja fa temps que he aprés que no es va enlloc intentant canviar el món, quan el millor és començar per canviar primer tu mateix, donar exemple i intentar escampar el missatge amb la gent del teu entorn, només així moltes coses de les que m'agradaria que es fessin son possibles. Ara només falta que la cooperativa pugui satisfer les expectatives creades, i ja no dic amb totes, sinó que si es pot fer només alguna de les coses que proposen ja serà un gran pas. Enhorabona a tots els més de 351 socis de SOM ENERGIA, i felicitats als valents que ho han iniciat i als que ho continuaran.
Ànims que tot això tot just comença!!