dimecres, 27 de maig del 2009

El nivell dels polítics de la comarca

L'actitud dels polítics locals envers del Pla Director Urbanístic del Pla de l'estany és per a mi decepcionant. I també serveix per mesurar el seu nivell, i cal dir que no han estat a l'alçada, almenys fins al moment.

Estic d'acord que estem acostumats a que els documents amb aquests títols acabin siguent un document més al calaix que ningú es mira. Però gastar diners públics per una cosa tan sana com planificar com desenvolupar el territori comarcal en els propers 25 anys hauria de ser una prioritat i d’interès per a tothom. Els nostres representants s'ho han agafat com una broma i no hi ha parat la més mínima atenció.

El document públic es va presentar i es van donar 3 mesos de termini per a presentar al·legacions a les entitats i particulars i 4 mesos als ajuntaments. Mentre que en els primers tres mesos entitats com Limnos, les associacions de veïns de Vilert i Centenys i la de Corts, la plataforma Vall de Miànigues i altra gent muntàvem fòrums de debat i xerrades per informar-nos, els polítics s'ho miraven. Acabat el termini dels tres mesos ara els ajuntaments i el Consell Comarcal demanen més temps per presentar al·legacions. No han tingut temps de mirar-se el document!!! Ai pobrets! Ara es desperten i posen el crit al cel per coses que no els agraden, en un document que teòricament ha estat encarregat per ells. Que no sabien el que encarregaven. Ara els molesta que el document posi ordre urbanístic a la comarca i els digui com haurien de fer les coses. Acostumats a anys a fer el que es vol, quan es vol i de la manera que es vol, ara això de fer les coses amb criteri tècnic més o menys assenyat els va gros, molt gros.

S'han despertat tard, i quan s'hi han volgut posar han vist que la cosa era més seriosa del que es pensaven. Ara , gràcies a les seves ploramiques tenen més temps per al·legar i també per contrarestar les al·legacions de les entitats, de les quals disposen de fa temps. El Consell Comarcal es va dignar a fer una reunió amb les entitats on vam fer un interessant intercanvi d'opinions. Tot i que va semblar més que ells recollien idees, per després passar de nosaltres. I ajuntaments com el de Banyoles no ha fet ni debats al ple, ni res... Val més que ho deixem estar, però és per posar-se a plorar. Deixar la comarca en mans d'aquesta gent és com tenir un vaixell a la deriva. Necessitem algú que sàpiga portar el timó i que sàpiga cap a on anar. Em sembla que els polítics locals, d'ajuntaments i consell comarcals, només es deixen portar pel corrent, i no volen ni remar per anar més ràpid, ni marcar el rumb, ni canviar d'embarcació, simplement anar fent,...quin país!!!!