dilluns, 7 d’abril del 2008

Que passa amb la sequera?


Ara tothom en parla, la sequera és un dels problemes del país. Malgrat tot, tinc la sensació que si ara es posés a ploure amb ganes, en unes setmanes tothom s'oblidaria de les mesures d'estalvi d'aigua que cal implementar.

He decidit no escoltar més cap tertúlia de la ràdio. En diversos dies he tencat més de quatre vegades la ràdio de ràbia, primer escoltant en Basses, després en Basté, per ja no parlar d'en Cuní a TV3 convertit en locutor, tertulià, jutge i veu de Catalunya. La facilitat amb que tertulians es posen a la boca el transvassament del Roine com a solució, o utilitzen la hipocresia per criticar el departament de mediambient per les mesures preses, o catalogen la situació com a subdesenvolupada, em posa de mal humor. El que és desenvolupat és encara buscar la solució anant a buscar aigua a on sigui, enlloc de començar a deixar de malgastar els nostres recurdos naturals. També m'ha fet posar de mal humor el senyor Conseller de Medi Ambient. D'acord que la culpa de la manca d'aigua està causada en gran part pel desenvolupament urbanístic i el creixement en habitants de Catalunya, el model de creixement amb casa i piscina, els camps de golf, i els parcs amb gespa, tot això ens passa ara factura. La culpa d'aquesta planificació erronia està en mans del Departament d'Obres Públiques del senyor Nadal, que no fa res per canviar-ho, i en canvi no està rebent cap de les crítiques.


De crítiques també n'hi ha per el senyor Baltasar, el Conseller, al meu entendre hauria de dimitir, per l'error garrafal comés amb el transvassament del Segre, tant per proposar-ho, com sobretot per com s'ha desenvolupat el guió de la discussió. Començaria a ser el moment de fer polítiques realment ecologistes des del Departament d'ICV, sinó dificilment els seus votants ho entendrem.

Finalment recomano un article d'una entrevista a Pedro Arrojo, molt interessant que exposa la realitat de la situació d'una manera planera i molt entenedora, al qual li dono tot el meu suport, tant pel que diu, com, sobretot, per qui ho diu.

Aquí va l'enllaç:



Recomano la lectura.